| Hozzávalók:
1 grillcsirke melle
1 kg kígyóuborka
20 dkg feta sajt
1 fej fodros saláta
fél piros színű kaliforniai paprika
1 evőkanál olívaolaj
2 dl joghurt
2 dl sovány tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
kevés porcukor, frissen őrölt fekete bors,só
Elkészítés:
Az uborkát jól megmossuk, félbevágjuk, apró kockákra szeleteljük. A salátát is megtisztítjuk, leveleire szedjük és összetépkedjük. A paprika csumáját kivágjuk, kockákra aprítjuk. A zöldséget nagy tálba rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Közben a joghurtot összekeverjük a tejföllel, s az apróra szelt kaprot hozzáadjuk. A megtisztított fokhagymát áttörjük, s porcukorral a joghurtos krémbe keverjük. Sózzuk, borsozzuk. A feta sajtot is kockákra vágjuk. Tálaláskor néhány kanál joghurtos mártást merünk a salátás uborka mellé, teszünk hozzá pár kockára vágott feta sajtot, s a kockára vágott csirkemellet. | |